Flydende bryster og frie tissemænd

I Nordtyskland ligger der en lille by, der hedder Friedrichstadt. En søvnig lille perle. Jeg har været der før. For det er sådan et sted, man kommer tilbage til. Byen kaldes Nordeuropas Venedig og der går da også en lille flod igennem byen, som forbindes af en masse små træbroer, der efter årstiden iklædes et blomsterhav. Der er helt utrolig rart at være. Og man kan ingenting. Man kan ikke shoppe, man kan ikke gå på cafe, man kan ikke blive fristet af andet end en kaffebutik, et ismejeri og en masse små værtshuse og tilsvarende restauranter. Det eneste du kan, er at trække stikket ud og for mit og mit ægteskabs vedkommende – lade op.

Når vi er der, bor vi på et lille luksushotel, der hedder Aquarium. Alt er flot på Aquarium. Detaljerne er overdådige. Der er gourmetmad på sølvtallerkner, morgenbuffet, der efterlader enhver misundelig, champagne på køl, alkoholfrie drinks til de gravide, chokolade på hovedpuden og draperede gardiner. Aquarium er balsam for sjælen. Det er det helt bestemt.

Og hvis alt det ovenstående ikke er nok, så kan du også massere din sjæl med et smut i den opvarmede pool, som er til fri afbenyttelse for hotellets gæster.
Hvis der er noget, der trænger til massage, er det min 6. måneds gravide krop, der dagligt diskutere med tyngdekraften. Så jeg glædede mig. Helt utroligt meget. Faktisk var det første gang, jeg skulle i poolen på Hotel Aquarium. De andre gange, har det bare ikke passet. Men denne gang. Denne gang skulle det altså være. Så sammen med manden pakkede jeg badetøjet, tog håndklædet og begav mig ned mod pool området.

Og det er så her, at alt bliver mærkeligt.

Først, kan vi ikke finde omklædningsrummet.
Ok. Som småbarnsforældre er vi vant til at tænke i alternativer, så jeg går på toilettet, skifter til badedragt og kommer glad ud igen, findende manden skide ligeglad og utålmodig – i bar dolk i pool områdets entré i fuld gang med at tage badebusker på. Okay. Fint, skat. Du er ligeglad, det kan jeg acceptere. Det er min mand. Jeg kan lide, hvad jeg ser.

Men der er noget galt. Kender du det? Man ved det. Det ligger i luften. Der er noget, der ikke stemmer helt overens.

Og rigtigt nok. Den kvindelige sans for alt det, man ikke kan se, men som kan lugtes i luften havde endnu engang ret. Det var helt forkert. For da vi træder ind til den opvarmede pool, med svajende palmer og dæmpet belysning mødes vi af 2 nøgne baller, der lige netop er i gang med brystsvømningens sværeste kunst – at frøsprælle med benene så fremdriften sker.
Det kunne de 2 nøgne baller. De kunne det særdeles godt. Ballerne sad på en ældre tysk dame, der sødt og venligt vendte sig om efter svømmetaget var færdigt og hilste, nærmest i falsét: Haaallloo! Lige bagved kunne vi høre en dør gå op, fra den tilstødende sauna og eftersom menneskets hjerne er i stand til at lægge 2 og 2 sammen hurtigere end lynet rammer jorden, vidste vi, at der var flere nøgne mennesker i området. Dem og deres kønsdele havde bare lige nydt den varme sauna for en stund og skulle nu køles ned i det svalende vand.

Så der stod vi. Med badetøj. Og jeg kunne ikke andet, end vende mig om, skubbe manden til side, flå min badekåbe på, iføre mig mine sorte gummistøvler og løbe ud af pool området, ud på gangen med udstillinger af kinesisk porcelæn, ind over gårdhaven i regnvejr og gemme mig på mit hotelværelse med en ægtemand rendende efter mig, grinende og ligeså måbende som mig.

Tyskerne kan godt lide at være nøgne. Det vidste jeg jo egentlig godt. Men at det skulle ske, ved siden af draperede gardiner, lige bag barloungen med chesterfield møbler og en time fra min gourmetmiddag på sølvtallerkner, vidste jeg ikke. Og ville egentlig gerne have været orienteret inden.

Selvfølgelig er det ikke sidste gang, jeg besøger Hotel Aqurium. Jeg har heller ikke noget imod nudister. Men tanken om kønshår, med fri adgang til flere tusinde liter vand og min gravide krop i samme omgang – nej. Det går ikke. Det passer ikke sammen. Det er alt for mærkeligt. Det er ikke luksus. Det er draperede gardiner med sovsepletter, sølvtallerkner med skjolder og “tjener, der er et hår i min mad“.
Det er alt for tysk, og vi er trods alt kun 80 km. fra den danske grænse.

For crying out loud…

 

9 tanker om "Flydende bryster og frie tissemænd"

 1. Nina

  Hahahaha – det har intet at gøre med nudisme. Sådan gør man bare i Tyskland når man er i spa i følge mine tyske aner.
  Har et vennepar der kom lidt for tæt på et andet vennepar da de var i Berlin og skulle i spa, hvor de var tvunget til at være nøgne…

  Svar
 2. cristine Forfatter

  Ja, tænkte det nok! Der er mig og mine fordomme. Men altså. Hvis de skal ændres vil jeg gerne lige have lidt tid til at omstille mit hoved… og krop. Det var jo en time inden sølvtallerkner og startdrink i baren…

  :-)

  Svar
 3. Erika

  Heheheh… jeps, sådan er det i Tyskland, og det er præcist grunden til, at min mand nægter at tage i spa i Tyskland, selvom han ellers er ret meget til Tyskland på alle andre områder.

  De beholder dog tøjet på, der hvor der er børn, men det er jo ikke helt det samme at stikke i vandland med sprudlende vandblomster, rutsjebaner og vrælende og hujende unger all over the place.

  Svar
 4. Gitte Ingerslev

  Hvor er det ærgerligt for dig, at du ikke bare kunne slappe af og lade andre gøre det samme. Heldigvis var det kun dig selv, det gik ud over – og så måske din mand…..

  Svar
 5. Håkon Hafnor

  Jeg syned det er ekstra befriende å oppleve spa i Tyskland. Det føles fantastisk at alle kan ferdes nakne uten at at man må kalle seg nudister!
  Jeg kommer garantert til å oppsøke spa i Tyskland igjen!

  Svar
 6. Michael Hedegaard

  Jeg vil da godt nok langt hellere risikere at svømme ind i et rent kønshår, end at svømme rundt i det bakteriefyldte vand, som man finder i danske svømmehaller. Det er jo desværre ikke et ukendt fænomen i DK, at folk “vasker” sig med badetøjet på, hvilket ikke gør megen gavn, hvorfor man kommer til at svømme rundt i urin- og afføringsrester samt andet skidt. Endnu værre er det, når de også vælger at beholde underbukserne på under badetøjet, hvilket heller ikke er et ukendt fænomen i DK.
  Ved naturister slipper man derimod for baktierne mv. som sidder i badetøjet eller som opsamler dem under afvaskningen for senere at blive frigivet når man svømmer rundt i bassinet.

  Svar
 7. cristine Forfatter

  Hvor er det skønt at folk kommer så lang væk fra og diskutere nøgne kroppe. Jeg må sige allerførst: tak for bekymringerne om min mand og jeg!
  Dernæst: Nøgne kroppe, kønshår eller ej. Der er plads til os alle, høje, lave, nøgne, påklædte, sorte, hvide, brune, grå. Og også dem, der føler sig trådt på og dem, der skriver for at fortælle en historie.

  Kærlig hilsen
  Cristine

  Svar
  1. lasse

   Ja det viser jo i al tydelighed hvor snerpede og blufærdige vi danskere er. Min kone og jeg knuselsker den Tyske spa kultur og Frekventere den flere gange hver måned i Flensburg.
   Så kan man få klaret indkøbene sammen med en gang afslapning.

   Selv om man er en snerpet dansker burde man overvinde denne grænse og prøve denne befriende oplevelse bare en enkelt gang.

   I Flensburg hedder de bedste steder glucksburg therme og campus bad

   Til mænd der tror i skal ned og lurer på nøgne kvinder. Glem det i bliver gennemskuet på 1 sec. Der findes ikke den mindste form for erotik i tyske spa.
   Det er sagt med 10 års erfaring i mente.

   Svar
 8. Pingback: HinbærHamp |

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>